העוגה של אפרת • פאי תפוחים גבינה ושמנת
אפרת ליבפרוינד | מגזין בופה 1 Comment on העוגה של אפרת • פאי תפוחים גבינה ושמנתהתכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- כת האיסיים, הפילוסופים והמשמעות היהודית לחיים טובים
- הצטרפו לאלפי הלומדים: בבא מציעא דף ע"ח
- בשורות קשות: חמישה לוחמים נפלו בקרבות ברצועה
- בחסדי שמים: סוכל פיגוע דקירה בירושלים, המחבל חוסל
- ברקע חוק הגיוס: מועצת החכמים מקימה ועדת ראשי ישיבות
תגיות
אביגדור ליברמן
איראן
ארה"ב
אריה דרעי
בחירות 2015
בחירות תשע"ט
בית שמש
בני ברק
בני גנץ
בנימין נתניהו
הליכוד
המהדורה המרכזית
הקורונה
הרב אייל אונגר
זמן אוויר
חי ברדיו
חמאס
חרבות ברזל
חרדים
טרור
יאיר לפיד
יהדות התורה
יעקב ליצמן
ירושלים
ישראל
מהדורת הבוקר
מזג האוויר
מנחם טוקר
משה גפני
משטרה
משטרת ישראל
משרד הבריאות
נגיף הקורונה
נפתלי בנט
עזה
עניין משפחתי
פיגוע
פלח שוק
צה"ל
קורונה
ראש הממשלה
רחל פסטג
ש"ס
שירים
שירים חדשים
(2 קלתיות פאי בקוטר 24 ס"מ)
השילוב של גבינה, תפוחים ופירות יער הוא כמעט בגדר חובה…
הפאי נשמר היטב בהקפאה, אך את הקישוט כדאי להכין ברגע האחרון.
לבצק:
- 100 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 300 גרם קמח (כ-3 כוסות)
- 1 ביצה
למלית תפוחים:
- 80 גרם חמאה
- 6 תפוחי גרנד גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 5 כפות סוכר
- 4\1 כפית קינמון
- 2\1 כוס פירות יער
למלית הגבינה:
- 1 מכל גבינה לבנה 5%
- 1 מכל גבינת שמנת
- 2\1 כוס סוכר
- 3 ביצים
לקישוט:
- 2 כוסות שמנת מתוקה מוקצפת
- 100 גרם שוקולד לבן
- פירות יער טריים או קפואים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- במעבד מזון או במיקסר מעבדים את החומרים לבצק.
- מכניסים לשעה למקרר.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים בו 2 תבניות פאי בקוטר 24.
- מכסים את הבצק שבתבנית בנייר אלומיניום, מהדקים אותו בעדינות סביב שולי הפאי
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הכנת מלית התפוחים:
- במחבת רחבה מקפיצים את התפוחים בחמאה כ-6 דקות.
- מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים עוד 2 דקות. מקררים מעט
- ממלאים את חלקן התחתון של 2 תבניות הפאי.
הכנת מלית הגבינה:
- בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים ושופכים מעל מלית התפוחים
- אופים במשך כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
לקישוט:
- לאחר שהפאי מתקרר מזלפים קצפת בעזרת צנטר עגול חלק סביב השוליים ויוצרים מעין "כדורים".
- ממיסים את השוקולד הלבן, מורחים אותו על שקף ומחכים שהשוקולד יתייבש מעט.
- בעזרת רינג או מקד יוצרים עיגול שוקולד שקוטרו כקוטר הפאי, ולאחר מכן יוצרים עיגול פנימי קטן יותר כדי ליצור מעין טבעת. מקפיאים ל-10 דקות, משחררים בעדינות ומניחים מעל עיגולי הקצפת. ממלאים את ה"חור" שנוצר בפירות אדומים.
תודה!!!פשוט נפלא!לא נתנגד לעוד מתכונים שלה:)